Letní hydratace

Letní hydratace

Abychom si i v létě udrželi krásně opečovávanou pleť, je potřeba věnovat více pozornosti správné hydrataci, ochraně před slunečními paprsky a zároveň každodenní péči odlehčit.

Nezáleží, jaký typ pleti máme, hydratovat potřebuje každá. Začít musíme u pitného režimu a navýšit ho o 0,5-1 litr oproti chladnějšímu období. Naše pokožka (epidermis) přijímá velké množství vody jak ze vzduchu, tak ze svých vlastních hlubších vrstev a ty právě musíme správně doplňovat pitným režimem. V létě, kdy se více potíme, je zvýšený přísun tekutin přímo nutností. Zaměřit bychom se měli na čistou vodu bez bublin, případně ji prostřídat s lehkými čaji, které můžeme pít i vychladlé, osvěží nás a často mají i antioxidační potenciál.

Stejně jako před létem měníme svetry a kozačky za tílka a sandálky, tak bychom měli i pleti dopřát odlehčenou péči. S dostatkem hydratačních látek, nejlépe takových, které se již v naší kůži vyskytují – hyaluronátem sodným, kyselinou mléčnou, panthenolem nebo ureou, a které přitahují vodu do pleti, a za pomoci správných typů lipidů ji v pleti uzamykají.

Bez ochrany pleti před sluncem to v létě určitě nejde. Pokud bychom měli vybrat pouze jednu ingredienci, byl by jím přírodní vitamin E, který je nejsilnějším antioxidantem pro pleť vůbec a ve své přírodní verzi také 8x účinnějším než jeho syntetizovaná podoba. Vitamin E pleť chrání před působením volných radikálů tvořených na pleti díky působení UV záření. Tím tak zabraňuje poškozování kožních buněk a předčasnému stárnutí pleti.

Pokud stejně jako my milujete liposomální gely z řady DR.BAUMANN nebo SKINIDENT, teď je správný čas na Liposome Multi Active ESSENTIAL DR.BAUMANN nebo Liposome PURE ESSENTIAL SKINIDENT. Oba gely mají v názvu slovo „essential“ - nezbytný, nenahraditelný, tedy něco, bez čeho se nemůžeme obejít – VODA. Vysoké koncentrace hydratačních a vodu vázajících látek – hyaluronát sodný, urea nebo ve SKINIDENTU glycerin, lehké, tělu známé lipidy v podobě kaprylových a kaprinových triglyceridů a naprosté minimum ingrediencí ve složení z nich dělá přípravky vhodné pro všechny typy pleti přesně pro toto období.

Ať jste fanoušky řady SKINIDENT nebo DR.BAUMANN, doporučujeme gel doplnit o ampuli přírodního VITAMINU E s kyselinou hyaluronovou. Pokud vyloženě netrávíte čas opalováním, zkuste svou pleť chránit tak, abyste ji nemuseli vždy zatěžovat rovnou přípravky s SPF. Přírodní vitamin E chrání pleť přirozeným SPF ve výši 3 a v kombinaci s liposomy až faktorem 7.

V průběhu celého června 2021 můžete oba hydratační liposomální gely a ampuli Vitaminu E v kyselině hyaluronové koupit s 20% slevou a zkusit lehkost naší hydratační péče na vlastní kůži.

Kde je možné produkty koupit

Naše pozitivní zkušenosti s přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR.BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve Vašem okolí. 

Jak se stát spolupracujícím salonem

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR.BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář a my Vám vysvětlíme vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail