PERFEKTNÍ OPÁLENÍ

PERFEKTNÍ OPÁLENÍ

Přichází duben, měsíc, se kterým je spojena celá řada zvyků a zajímavostí. Například jeho název byl odvozen od toho, že začínají pučet listy na dubech. Nejznámějším zvykem většinou odehrávaným v dubnu jsou Velikonoce, svátky jara.  A v neposlední řadě je s ním spojena další, tolik očekávaná, dávka slunečních paprsků, které našemu tělu prospívají hned v několika směrech. Fyzicky, protože nám na kůži pomáhají s tvorbou potřebného vitaminu D a také psychicky, kdy po několika šedých a studených měsících konečně přináší i jiné barvy, oteplení a příslib nových začátků.

OCHRANA BEZ UV FILTRŮ

Loňský duben se zařadil mezi rekordní měsíce co do počtu hodin slunečního svitu ve srovnání s předchozími lety. To je důležitá informace pro nás všechny, kteří o svou pleť pečujeme pravidelně a rádi. Pokud by tomu bylo podobně i letos, měli bychom se již teď zajímat o odpovídající ochranu proti zvyšujícímu se záření. To však neznamená, že musíme hned sáhnout po opalovacích přípravcích s UV filtry.

RADĚJI MLÉKO NEBO GEL?

Náš sortiment nabízí hned dva přípravky, které pokožku chrání a současně hydratují a vyživují, ale neobsahují žádné minerální ani syntetické UV filtry. Jsou pro naši pokožku velmi příjemnou, a především bezpečnou volbou.

Mléko na opalování Vitamin Faktor 6 SkinIdent skýtá sice nízkou, ale pro naše tělo nezatěžující ochranu pomocí obsahu vícevrstvých liposomů, přírodního vitaminu E a beta karotenu. Ty doplňují tělu vlastní lipidy a hydratační látky ve vyšších koncentracích, především hyaluronát sodný, urea, panthenol a kyselina mléčná. Mléko je možné používat jako každodenní ochranu při pohybu na slunci nebo jako běžné tělové mléko pro uchování opáleného tónu pleti.

Řada DR.BAUMANN nabízí přípravek s velmi podobným efektem – Gel na opalování s liposomy, který pleť rovněž chrání kombinací liposomů, přírodního vitaminu E a beta karotenu, hydratuje ureou a kyselinou mléčnou a vyživuje ji bambuckým máslem. Koncentrace obsažených látek jsou nižší než u předchozího přípravku a některé látky nejsou zcela tělu vlastní.

Oba přípravky poskytují ochranu ve výši až 7, tedy 7násobku bezpečné doby pobytu na přímém slunci, než začne pokožka červenat. Tedy například pro fototyp 2 prodlouží přirozenou dobu pobytu na slunci (10 min) až na 70 minut.

 

VYŠŠÍ OCHRANNÝ FAKTOR

Při potřebě delšího pobytu na slunci, tedy vyššího faktoru, bychom měli mít na paměti, že není vždy nutné volit co možná nejvyšší. S nižším ochranným faktorem je přímo úměrně spojena i nižší zátěž pro naši kůži a blokace tvorby vitaminu D. Každý opalovací přípravek, i s nejvyšším možným faktorem, je pro správnou účinnost potřeba nanášet pravidelně z důvodu pocení, setření ručníkem či po pobytu ve vodě.

V duchu méně je více doporučujeme vyzkoušet Emulzi na opalování Faktor 15, která je navíc bez obsahu olejů a emulgátorů, což z ní činí přípravek velmi šetrný a vhodný i pro extrémně citlivou kůži atopiků, lupénkářů nebo osob trpících sluneční alergií. Jedinci s bezproblémovou pokožkou ji ocení pro svou nemastnost při všech typech venkovních aktivit, ať sportovních, při práci na zahrádkách nebo lenošení na dece při pikniku.

Všechny přípravky zmíněné v tomto článku můžete koupit v našem uzavřeném e-shopu v průběhu dubna 2021 s 20% slevou. Tak vzhůru bezpečně na sluníčko!

 

Kde je možné produkty koupit

Naše pozitivní zkušenosti s přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR.BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve Vašem okolí.

Jak se stát spolupracujícím salonem

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR.BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář či přímo přihlášením na následující seminář, kde se dozvíte vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail