STOP černým tečkám

STOP černým tečkám

Také jste měli pocit, že černé tečky neboli komedony, patří na obličej náctiletých… a ony se s postupem času stále neztrácí nebo se dokonce začaly objevovat až v pozdějším věku? Důvod je jednoduchý, černé tečky bohužel nesouvisí pouze s věkem 

 

Proč černé tečky vznikají 

Pojďme to vzít popořádku a říct si, co vlastně černé tečky jsou a jak vznikají. Nejčastějším místem výskytu je nos, čelo a brada, tedy tzv. T-zóna, která má tendenci se více mastitMaz se spolu s částečkami odumřelých buněk a nečistotami z ovzduší mísí, vyplňuje póry, jejichž okraj vlivem působení světla černá. Nejedná se tedy o „špínu“, ale o barevnou pigmentaci. 

 

Proč se objevují 

Nadprodukce mazu vlivem hormonů může být jedním z důvodů, ale mnohem častěji je na vině nesprávně zvolená kosmetika pro váš typ pleti. Dehydratovaná pleť velmi často produkuje přemíru mazu jako reakci na nedostatek vlhkosti. Proto je více než důležité i mastné pleti správně hydratovat. Také genetická dispozice hraje roli, a zapomínat bychom neměli ani na životní styl a prostředí, ve kterém se pohybujeme. To vše má vliv na celkový stav pleti.  

 

Jakým látkám se vyhnout? 

Dalším důvodem vzniku mohou být některé látky obsažené v samotných kosmetických přípravcíchříkáme jim komedogenní, protože póry přímo ucpávají. Takové látky se mimo pěstící kosmetiku velmi často nachází také v té dekorativJsou jimi některé vosky vyráběné z minerálních olejů, např. látka zvaná Cera Microcristallinadále syntetické oleje (Isoparaffin)ale také některé přírodní oleje jako například mandlový nebo poměrně populární kokosový olej.  

 

Jak se starat o pleť a předcházet černým tečkám? 

Nejhorší věcí je snaha se jich zbavit a vymáčknout je. Kosmetičky vám tento postup určitě nedoporučí, protože to může vést až k zánětům. Důkladné, ale odborné čištění pórů je samozřejmostí při každém salonním ošetření. Žádné ošetření v salonu ale nenahradí nedostatečnou domácí péči. Prvním krokem kpleti bez černých teček jsou vhodně zvolené čisticí přípravkyale pokud bychom měli vybrat následnou péči, která v tomto boji pomáhá vyhrát, pak sáhněte po přípravcích s názvem Peeling jemný DR. BAUMANN a Krémová maska pro mastnou a nečistou pleť DR. BAUMANNPeeling má konzistenci pleťového mléka s obsahem jemného granulátu celulózy, která odstraňuje odumřelé buňky a nečistoty velmi šetrně a dá se používat častěji než jednou za měsíc, např. u mastné pórovité pleti intenzivně i 2x týdně nebo u suché pórovité 1x týdně. Po použití peelingu následuje vždy nanesení masky. Obsažený kaolín a křemelina čistí póry jemně, ale důkladně do hloubkyhydratační látky doplňují míru vlhkosti a zamezují tak dehydrataci a přírodní vitamin E a C zabraňují působení volných radikálů a tím předčasnému stárnutí. Pleť bude čistá, hydratovaná, zklidněná a prokrvená.  

      

 

V únoru 2021 máte možnost tyto přípravky objednat za zvýhodněnou cenu, jejich účinku na své pleti nám pak můžete dát vědět na facebooku nebo na náš email info@inspiringbeauty.cz. 

Kde je možné produkty koupit

Naše pozitivní zkušenosti s přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR.BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve Vašem okolí.

Jak se stát spolupracujícím salonem

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR.BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář či přímo přihlášením na následující seminář, kde se dozvíte vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail