Vitaminy pro pleť

Vitaminy pro pleť

Vitaminy jsou pro naše tělo nepostradatelné. Protože si jich většinu neumí naše tělo vyrobit samo, musíme je pomocí stravy dodávat a v tomto období je jejich zvýšený přísun aktuální. I naše pokožka pro správné fungování a pěstění potřebuje vitaminy. Proto by neměly v naší kosmetické péči ve vyvážených kombinacích a koncentracích určitě chybět. Jen tak podpoříme a posílíme přirozený pěstící proces, včetně tolik chtěného anti-age efektu.

Mezi tři hlavní a pro pleť nenahraditelné vitaminy patří E, A a C. O prvním zmíněném se bez nadsázky dá napsat, že je pro pleť opravdovým pokladem. Není totiž účinnějšího antioxidantu na pleť, než je vitamin E. Svou pouhou přítomností zamezuje negativnímu vlivu volných radikálů.

Volné radikály se v našem těle a na pleti tvoří přirozeně, a ne všechny jsou nutně škodlivé. Nárůst počtu těch škodlivě působících však často podporujeme nezdravým životním stylem – kouřením, vysokou mírou stresu či špatným stravováním (např. konzumace přepáleného tuku), a v našem organismu vzniká stav nazývaný oxidativní stres. Při tomto stavu dochází k navýšení počtu radikálů v těle, dochází k poškozování buněk, ty mají nižší schopnost se bránit a může to vést až k rozvoji zásadních nemocí. Toto vše se samozřejmě promítá také do naší pleti. Výskyt volných radikálů na pleti je navíc podpořen UV zářením a jejich přítomnost vede k poškozování kožních buněk a oxidaci lipidů rohové vrstvy, a tím ke snížení obranyschopnosti pokožky. Výsledkem je rapidní výskyt a prohloubení vrásek, nechtěná hyperpigmentace, nesjednocený odstín pleti, ztráta pevnosti a elasticity a celkově zdravého a zářivého vzhledu.

Vitamin E a jeho účinnost v boji s volnými radikály závisí do značné míry na jeho původu. Mnohými studiemi bylo prokázáno, že přírodní původ vitaminu E, správně označovaného ve složení přípravku jako (D-alpha-Tocopherol), je 8x účinnější než jeho syntetická verze, označovaná většinou jako „Vitamin E“ nebo „Tocopherol“.

Mezi další benefity vitaminu E patří zlepšení schopnosti pokožky zadržovat vodu v rohové vrstvě, protizánětlivé působení a urychlení hojení povrchových poranění (drobných řezných ran, spálenin nebo čerstvých jizev).

Vitamin C je také velmi účinným antioxidantem, v přípravcích se často vyskytuje společně s vitaminem E, a hrají tak klíčovou roli v procesu, kterým si naše pokožka vytváří podpůrnou strukturu, aby zůstala pevná a zdravá.

Vitamin C, společně se třetím jmenovaným vitaminem A jsou zásadní pro tvorbu kolagenu. Vitamin A je také znám jako regenerační vitamin, urychlující dělení buněk, čímž dochází k rychlejší obnově poškozených kožních buněk například slunečním zářením a zmíněnými volnými radikály.

Hledáme-li tedy opravdovou anti-age péči, tyto tři vitaminy v ní nesmí chybět.

Toto vitaminové trio najdeme ve štědrých, ale vyvážených koncentracích v liposomálních gelech s názvem Liposome Multi Active Vitamin E+C z řady DR. BAUMANN nebo Liposome Vitamin z řady SkinIdent. Díky obsahu vícevrstvých liposomů jsou pak tyto vitaminy spolu s dalšími aktivními látkami a bohatou dávkou vody dopravovány do hlubokých vrstev pokožky (epidermu), a tím ji pěstí skrz naskrz. Tyto přípravky vynikají naprostou absencí chemických konzervačních látek a parfemací a jsou momentálně součástí vánočních balíčků. Teď je tedy ideální čas na radost a dávku zdraví pro pleť svou či svých blízkých.

Přípravky pro zdraví a krásu pleti nehledejte na pultech drogérií či lékáren, ale ve specializovaných kosmetických salonech DR.BAUMANN. Protože vaše pleť si zaslouží péči bez kompromisů.

 

Kde je možné produkty koupit

Naše pozitivní zkušenosti s přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR.BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve Vašem okolí. 

Jak se stát spolupracujícím salonem

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR.BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář a my Vám vysvětlíme vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail