Anti-age vitaminy

Anti-age vitaminy

Oxfordský slovník tento pojem vysvětluje jako přídavné jméno ve spojení s produktem nebo technikou, navržené tak, aby zabránily stárnutí. Pohledem zdravého rozumu musí být ale jasné, že tohle není možné. Alespoň zatím. Uvidíme, co věda přinese v budoucnu.

Nemusíme zoufat, v kosmetice existují úžasné ingredience, které se stárnutím přímo souvisí a to tak, že ho zpomalují. To je ten správný pojem, chceme-li být přesní. Tímto efektem disponují například nepostradatelné vitaminy, které si tělo a pokožka neumí vyrobit samo a musíme je dodávat. Jak stravou našemu tělu, tak pomocí kosmetických přípravků naší pokožce. Jak to tedy funguje? 

Mezi tři hlavní, a pro pleť nenahraditelné, řadíme vitamin E, A a C. O prvním zmíněném se bez nadsázky dá napsat, že je pro pleť opravdovým pokladem 

Není totiž účinnějšího antioxidantu pro pleť, než je vitamin E. Svou přítomností zamezuje negativnímu vlivu volných radikálů. Volné radikály se v našem těle a na pleti tvoří přirozeně, a ne všechny jsou nutně škodlivé. Nárůst počtu těch škodlivě působících v našem těle však často podporujeme nezdravým životním stylem – kouřením, vysokou mírou stresu či špatným stravováním (např. konzumace přepáleného tuku), a v našem organismu vzniká stav nazývaný oxidativní stres. Při tomto stavu dochází k navýšení počtu radikálů v těle, dochází k poškozování buněk, ty mají nižší schopnost se bránit a může to vést až k rozvoji zásadních nemocí. Toto vše se samozřejmě promítá také do naší pleti. Výskyt volných radikálů na pleti je navíc podpořen UV zářením a jejich přítomnost vede k poškozování kožních buněk a oxidaci lipidů rohové vrstvy, a tím ke snížení obranyschopnosti pokožky. Výsledkem je rapidní výskyt a prohloubení vrásek, nechtěná hyperpigmentace, nesjednocený odstín pleti, ztráta pevnosti a elasticity a celkově zdravého a zářivého vzhledu.  

Vitamin E a jeho účinnost v boji s volnými radikály závisí do značné míry na jeho původu. Mnohými studiemi bylo prokázáno, že vitamin E přírodního původu, správně označovaný ve složení přípravku jako (D-alpha-Tocopherol), je 8x účinnější než jeho syntetická verze, označovaná většinou jako „Vitamin E“ nebo „Tocopherol“.  

Mezi další benefity vitaminu E patří zlepšení schopnosti pokožky zadržovat vodu v rohové vrstvě, protizánětlivé působení a urychlení hojení povrchových poranění (drobných řezných ran, spálenin nebo čerstvých jizev). 

Vitamin C je také velmi účinným antioxidantem, v přípravcích se často vyskytuje společně s vitaminem E, kde tvoří ochranné synergické duo, dále chrání mimo buňky také v pleti se vyskytující nenasycené mastné kyseliny proti jejich oxidaci a znehodnocení. Podporuje boj s hyperpigmentací a výrazně podporuje syntézu kolagenu.  

Vitamin A je potom známý jako regenerační vitamin, urychlující dělení buněk, čímž dochází k rychlejší obnově poškozených kožních buněk například slunečním zářením a zmíněnými volnými radikály. S vitaminem C se také podílí na syntéze kolagenu, a tím pevné a pružné pleti. 

Hledáme-li tedy opravdovou anti-ageing péči, tyto tři vitaminy v ní nesmí chybět.  

Toto vitamínové trio najdeme ve štědrých, ale vyvážených koncentracích v liposomálním gelu s názvem Liposome Vitamin z řady SkinIdent. Zde je trio zmiňovaných vitamínů doplněno ještě o jeden v kosmetice ne tak častý – vitamín H. Ten je ve vyšších koncentracích pro pleť považován za dokonalý zmizík vrásek. 

  

V produktové řadě DR. BAUMANN pak najdeme všechny tři vitamíny v liposomálním gelu s názvem Liposome Multi Active Vitamin E+C. Díky obsahu vícevrstvých liposomů jsou pak tyto vitaminy spolu s dalšími aktivními látkami a bohatou dávkou vody dopravovány do hlubokých vrstev pokožky (epidermu), a tím ji pěstí skrz naskrz. Tyto přípravky vynikají naprostou absencí chemických konzervačních látek a parfemací a jsou momentálně součástí vánočních balíčků se zvýhodněnými cenami. Teď je tedy ideální čas pro radost pleti své či svých blízkých 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT? 

Pokud byste rádi byste vyzkoušeli zmíněné přípravky a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže. 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE? 

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme co a jak. S námi na to nejste nikdy sama. :) 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail