ENERGIE v pár kapkách

ENERGIE v pár kapkách

Buďte stále nad věcí a provoňte si své okolí vůněmi osvědčených éterických olejů ideálních pro zimní čas. Využít k tomu můžete aromalampu nebo difuzér.

 

RELAXUJTE, HARMONIZUJTE SVOU MYSL A POVZBUĎTE SVÉ TĚLO.

 

NEROLI

Svěží květinová vůně, která se zapisuje do mysli svým nevtíravým aroma lehce podobným bergamotu. Nahořklý nádech dodává pocit něčeho nepopsatelně odlišného, co ve vás probudí pocit tepla, intimity, klidu a výjimečnosti. Tento olej z květů hořkého pomeranče vám bude nenápadně připomínat dávné časy jihovýchodní Asie, odkud rostlina pomerančovník hořký (Citrus aurantium var. amara) původně pochází.

Neroli se stalo nejednou z podstatných ingrediencí v parfumérském odvětví, díky níž parfémy získaly na exklusivitě. Jsou jimi například Chanel No. 5, Calvin Klein Obsessed, Hermès Eau de Néroli Doré, J'Adore Dior Lumière a Tom Ford Neroli Portofino Forte.

Vlastním provoněním prostoru éterickým olejem neroli harmonizujete srdce a mysl. Uvolníte emoční napětí a stavy úzkosti. Přinese vám klid a navrátí sílu.

 

CITRONOVÁ TRÁVA

Delikátní citrusová vůně s antidepresivními, protizánětlivými a antimikrobiálními účinky, která je všeobecně známá pod názvem lemongrass. Vyvolává pocit svěžesti jemně ohraničené specifickou ostrostí připomínající čaj nebo exotické byliny.

Získává se z rostliny voňatky citronové (Cymbopogon citratus nebo flexuosus), jejíž jméno „cymbopogon" je odvozené z řeckých slov „kymbe" (člun) a „pogon" (vousy), které odkazují na uspořádání hrotu květu.

Obsažena bývá běžně v kosmetických přípravcích nebo bytových vůních, přičemž v parfémech není obvyklá. Najdete ji například v parfému Shiseido Zephyr, Smell of Freedom Part 1: Fire Tree Lush nebo Thai Lemongrass Pacifica.

Provoněním svého okolí éterickým olejem citronové trávy podpoříte svou koncentraci a obnovu celkové energie mysli a těla. Pomůže vám skvěle se zimním splínem nebo při chvílích, kdy se vám nedaří soustředit na práci či učení. Zanechává v prostoru čistou a příjemnou atmosféru.

 

BAZALKA

Existuje hned několik druhů bazalek, z nichž nejznámější je bazalka pravá (Ocimum Basilikum), jejíž vůně vás překvapí svou nekonvenční, pikantní a kořenitou vůní. Setkat se s ní můžete v podobě různých odrůd jako je například bazalka pravá nachová s mentolovo až hřebíčkovou vůní, citronová s aroma citronu nebo skořicová s tóny skořice, pomeranče a anýzu.

Odlišného aroma různých druhů bazalek využívá mnoho známých značek jako je například Dior Higher, Calvin Klein Euphoria Men, Jo Malone Basil & Néroli, Atkinsons Lavender On The Rocks nebo Dermacol Guatemala Cardamom & Basil.

Použitím éterického oleje bazalky pravé dosáhnete u sebe doma atmosféry, při které se vám zvýší sebevědomí, podpoří myšlení a odbourá stres.

VERBENA

V případě obecného označení „verbena" na výrobku se může jednat o ingredienci pocházející obvykle ze dvou rostlin. Buďto ze sporýše lékařského (Verbena officinalis) nebo aloisie trojlisté (Lippia citriodora, Aloysia triphylla).

S teď již ojedinělým éterickým olejem aloisie trojlisté se můžete setkat například v parfému Eau de Verveine Guerlain nebo toaletní vodě Citrus verbena od L'OCCITANE EN PROVENCE.

Tento éterický olej vám umožní doslova ocitnout se v tropickém ráji, který vás ochromí svou uklidňující citrónovou vůní s květinovým podtónem. Skvěle pročistí vzduch, a tak je dobrým partnerem k chvilkám relaxace. Potěší rozhodně osoby trpící nespavostí, úzkostmi a stresem.

RŮŽE

Pravděpodobně jeden z nejznámějších éterických olejů výrazného květinového aroma plného ženskosti a čistoty. Původ může mít v různých odrůdách jako třeba růži stolisté, mošusové nebo damašské. Patří mezi velice drahé a ceněné ingredience.

Růže si můžete všimnout v mnoha známých parfémech například Roses de Chloe Chloé, BOTTEGA VENETA Bottega Veneta, Parisienne Yves Saint Laurent, Rose Extase Nina Ricci, Guilty Absolute Pour Femme Gucci nebo Sparkling Blush Michael Kors.

Jejím uvolňováním do prostředí okolo vás, prožijete romantickou sytost daného okamžiku okořeněného špetkou tajemna. Pomůže vám zmírnit nervové napětí a úzkost, zapomenout na starosti a zapůsobí na vás afrodiziakálně. Podpoří vaše sebevědomí a zlepší vám náladu.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail