Kosmetické přípravky a celulitida

Kosmetické přípravky a celulitida

Současný trh nabízí nepřeberné množství přípravků určených k řešení celulitidy. Samotným užíváním jakéhokoliv přípravku však nedosáhneme nejlepších výsledků. Vhodné je si nastavit komplexní péči (správné stravování, optimální pitný režim, dostatek pohybu apod.), přičemž anticelulitidní nebo zeštíhlující přípravky fungují jako účinný pomocník při tomto nelehkém boji. Výsledky nejdou vidět okamžitě, ale časem se při správně nastavené péči dostaví. Důležité je se nevzdávat!

 

Celulitida

Problémem je velikost tukových buněk tzv. adipocytů v podkožním tukovém vazivu, které se zvětšují z důvodu nesprávného fungování lymfatického systému. Tukové buňky, s nahromaděnými látkami typu metabolických odpadních látek, toxinů, navázané vody, tuků apod., deformují svou nadměrnou velikostí vazivovou tkáň a výše položené vrstvy kůže. Utlačují také krevní a lymfatické cévy, čímž zhoršují mikrocirkulaci – oběh krve (tím i přísun živin) a lymfy (podstatnou pro transport výše zmíněných látek ven z organismu). Výsledkem je celulitida projevující se nerovnostmi v kůži, a to v oblasti stehen, hýždí, břicha, popřípadě paží.

 

Anticelulitidní a zeštíhlující přípravky

Účinné látky přípravků určených na celulitidu či zeštíhlení mají rozdílné způsoby působení. Především jde o podporu mikrocirkulace, rozklad tuků (lipolýzu) a omezení vzniku tuků (lipogenezy). Dále se může jednat také o antioxidační účinek (vitamin E a C) nebo vliv na strukturu kůže (retinoidy). Obvykle mají jednotlivé látky více než jeden způsob účinku.

1. Látky podporující mikrocirkulaci

Jedná se o látky povzbuzující tok krve a lymfy, čímž dochází k uvolňování nahromaděných látek. Pocitově na kůži vnímáme teplo, někdy až pálení. Řadit sem můžeme látky jako je například methylnikotinát (Methyl Nicotinate), kapsaicin (Capsaicine), L-karnitin (Carnitine) nebo rostlinné extrakty kupříkladu ginkgo biloba (Ginkgo Biloba Extract), artyčok zeleninový (Cynara Scolymus Extract), pupečník asijský (Centella Asiatica Extract), břečťan popínavý (Hedera Helix Extract), listnatec ostnitý (Ruscus Aculeatus Extract) aj.

2. Látky rozkládající tuky a omezující tvorbu tuků

Látky, které jsou schopny zmenšit velikost tukových buněk rozkladem tuků a dále redukcí jejich tvorby. Do této skupiny patří například kofein (Caffeine), teofylin (Theophylline) a forskolin (Coleus Forskolii Extract).

U anticelulitidního nebo zeštíhlujícího přípravku je běžné najít více než jednu účinnou látku, aby přípravek dosahoval lepších účinků.

 

Přídavek transportních a účinných látek liposomů jistě přidá na účinku. Umožňují totiž nejenom přesun účinných látek hlouběji do pokožky, ale činí pokožku pevnější díky svému následnému rozpadu. U Tělového mléka na celulitidu Light řady DR. BAUMANN je přítomen ve výrobku současně s liposomy i forskolin, který podporuje lipolýzu tuků nebo také makadamiový olej, urea, přírodní vitamin E aj. schopný opečovávat pokožku celého těla.

 

Účinek liposomů přítomných v kosmetice se ale může velmi lišit >>.

 

V porovnání s Tělovým mlékem na celulitidu Strong řady DR. BAUMANN se jedná o jemnou péči. U mléka Strong se dosáhlo velice intenzivní účinné péče kombinací složek forskolinu, methyl nikotinátu a eukalyptového oleje, kdy dochází k silnému prokrvení (pokožka se prohřívá) a výrazné podpoře spalování tuků. Tento výrobek je dokonalý k ošetření výhradně problémových partií nebo na masáže při svalovém napětí a křečích svalů (šíje, nohy).

Tyto výrobky si je možné zakoupit ve dvou provedeních - cestovním balení o objemu 75 ml nebo klasickém balení o objemu 200 ml.

 

Nejlepších výsledků nedosáhneme pouze díky složení daného přípravku. Podstatnou roli hraje také správná vhodně načasovaná aplikace nebo také vytrvalost a pravidelnost v nanášení přípravku.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail