Síla ceramidů

Síla ceramidů

 

Obvykle podstatu svého těla opomíjíme. Soustředíme se na to, co je momentálně v kosmetice moderní a jak rychle docílíme našeho vytouženého výsledku. Vybíráme si produkty přírodního nebo syntetického původu. Vše děláme v domnění, že je takový náš způsob péče nejlepší.

 

 

Proč však zapomínáme na vlastní tělo a z čeho je vytvořeno?
Není lepší mu dopřát přímo složky, které zná a činí ho lepším?
Ceramidy jsou přesně tím, čím toho můžete dosáhnout.

 

 

1. PŘIROZENÁ SOUČÁST NAŠEHO TĚLA

 

Ceramidy patří mezi nejdůležitější složky přítomné v naší pokožce. Vytváří společně s dalšími složkami lipidovou hmotu vyplňující prostor mezi buňkami horních vrstev pokožky. U zdravého mladého člověka jich najdeme v rohové vrstvě až 50 %. Toto množství není ale po celý život stejné a může kolísat hned z několika důvodů.

 

 

2. NIKDY JICH NEMÁME DOST

 

Množství ceramidů v pokožce se zvyšujícím věkem neúprosně klesá. Po třicítce jich máme až o polovinu méně než ve dvaceti letech, kdy toto číslo není bohužel konečné.

Negativně na ceramidy působí vlivy vnějšího prostředí (UV záření, smog), psychologický stres nebo námi prováděné nešetrné umývání a čištění pokožky. Počet ceramidů kolísá také s ročním obdobím, kdy v zimě jejich množství klesá. Jejich odlišné složení je typické i pro některá kožní onemocnění, jako je například atopická dermatitida nebo lupénka.

 

 

 

3. NEDOSTATEK SE NEPŘÍJEMNĚ PROJEVÍ

 

S ubývajícím množstvím ceramidů je pokožka postupně více suchá, dehydratovaná, přecitlivělá a zčervenalá. Není vyhlazená, vznikají předčasně vrásky a ty současné se stávají více viditelnými a prohlubují se.

 

 

 

4. VÝSLEDKY NAD OČEKÁVÁNÍ

 

Používat produkt s ceramidy je výhra, protože díky jeho působení dochází k posílení přirozené ochranné bariéry kůže a zlepšení její obranyschopnosti vůči škodlivým látkám z vnějšího prostředí, které způsobují viditelné negativní změny na pokožce. Současně se díky ceramidům optimalizuje obsah vody v pokožce a je lépe regulována její obměna. Ceramidy jsou vhodné pro všechny typy pleti, a to bez obav i na tu nejcitlivější z nich.

 

 

 

5. SNADNÁ ROZPOZNATELNOST, ODLIŠNÁ ÚČINNOST

 

Ceramidů existuje více druhů, ale ve složení na obalu výrobku je lehce rozpoznáme, protože se vypisují přesně tak, jak se jim říká. V kosmetice nejčastěji najdeme obsažený Ceramide 3 nebo prekurzory ceramidů, jimiž jsou Glycosphingolipids a Phosphosphingolipids, které se v pokožce enzymaticky štěpí na ceramidy.

Rozdíly můžeme najít v jejich původu. Kosmetické přípravky z vývoje kosmetologa Dr. Baumanna obsahují ceramidy a prekurzory ceramidů pouze přírodního původu, extrahované z kvasnic nebo získané biotechnologicky pomocí bakterie Sphingomonas paucimobilis, neboť si je Dr. Baumann vědom jejich až 8x vyššího účinku oproti syntetickým ceramidům. Původní molekulární strukturu přírodního ceramidu totiž nelze v laboratorních podmínkách napodobit. Původ ceramidů však z vypsaného složení na obalu nepoznáme.

 

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail