Zlatý klíč k pleti

Zlatý klíč k pleti

Denně na nás útočí až 5 tisíc reklam, které se snaží zaujmout naši pozornost a přimět nás k nákupu. Často obsahují hesla typu „doporučeno odborníky“, „klinicky ověřeno“ nebo „záruka kvality“. Výzkumný tým z americké univerzity ve Valdosta State podrobil kosmetické reklamy analýze a jejich výsledky jsou přinejmenším zarážející. Pouhých 18 % bylo vyhodnoceno jako pravdivých a 4 z 5 dokonce zcela lživé. 

Na co se tedy můžeme spolehnout? Nehledejte v tom vědu, zkuste věřit moudrosti přírody. Lidské tělo a kůže jsou tvořeny konečným množstvím látek. Z fyziologického hlediska se naše pokožka o sebe stará látkami, které přirozeně obsahuje. Jednou takovou přirozeně se vyskytující součástí pleti jsou látky zvané ceramidy. Pokud jste o nich dosud neslyšeli, tak je lze oprávněně označit zlatým klíčem ke zdravé a krásné pokožce.  

Ceramidy spolu s cholesterolem a nenasycenými mastnými kyselinami tvoří mezibuněčnou hmotu neboli výplň prostoru mezi kožními buňkami ve vrchní (tzv. rohové) vrstvě pokožky. Samotné ceramidy v ní zaujímají až 50% podíl. Množství této látky v pleti bohužel klesá s ročním obdobím, především na podzim, s věkem, s mírou stresu a pochopitelně také s nezdravým způsobem života (kouření, nedostatečný pitný režim atd.). 

Jejich dostatečné množství v rohové vrstvě hraje nezastupitelnou roli pro ochrannou funkci kůže (průnik nežádoucích látek z vnějšího prostředí do organismu a vyvolání imunitní reakce) a hospodaření s vodou neboli schopnost pokožky zadržet vodu. Tomuto procesu říkáme jednoduše hydratace. 

Jejich nedostatek pak vede ke ztrátě vody, suchosti až dehydrataci, pnutí, pleť je šupinatá, citlivá a náchylná k podráždění. Dochází ke zvýraznění i nejjemnějších vrásek a linek, pleť je matná a ztrácí jiskru.   

Podpořit svou pleť v jejím přirozeném zdraví a kráse můžeme právě pomocí přípravků s obsahem ceramidů a dalších přirozeně se v pleti vyskytujících látek. Pokud již máte péči DR. BAUMANN, můžete velmi jednoduše přidat koncentrovanou ampuli Ceramidy. Stejnojmenná ampule je také součástí ucelené péče ve vánočním balíčku s názvem POSILUJÍCÍ PÉČE pro suchou pleť.

 

Opravdu luxusním dárkem pro sebe nebo své blízké může být Ceramid krém pro suchou nebo mastnou pleť z řady SkinIdent. Oba typy krémů jsou taktéž součástí vánočních balíčků.  

Dopřejte své pleti to nejlepší a vybavte ji přípravky s ingrediencemi, které zná a ví, jak s nimi pracovat. Odmění se vám krásným vzhledem a dokonalým zdravím. 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Pokud byste rádi byste vyzkoušeli zmíněné přípravky a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme co a jak. 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail