Folikulární keratóza

Folikulární keratóza

Jedná se o neinfekční kožní projev, který postihuje až 40 % populace. První výskyty se zaznamenávají v dětství, svého maxima dosahuje v období dospívání. S věkem pak projevy ustupují a ve většině případů vymizí kolem 30. roku života.

PŘÍČINY

Proč se tato vzhled pokožky narušující záležitost u některých jedinců objevuje, nejsou zcela známé. Svou roli ale může hrát genetická predispozice, také se hovoří o spojitosti s nedostatkem vitaminu A nebo hormonální dysbalancí. Projevy se mohou horšit v období puberty, ale také v těhotenství.

PŘÍZNAKY

Folikulární keratóze se někdy přezdívá „husí kůže“ nebo také „krupička“. Postižená místa jsou typická hrubými pupínky a hrbolky kolem ústí folikul, kde se hromadí keratin. Ten vytvoří šupinatou tvrdou zátku, která blokuje otevření vlasového folikulu. Nejčastěji se s ní setkáme na zadních stranách paží a na stehnech, ve zlomku případů se pak může rozšířit na předloktí a dolní končetiny. Nikdy bychom se neměli snažit hrbolky násilně odstraňovat. Mohlo by to zanechat jizvy a ty se odstraňují mnohem složitěji.

 Ostatní symptomy:

  • začervenání kolem pupínků
  • svědění, podráždění postižených míst
  • suchost
  • kůže na omak připomínající brusný papír

PÉČE O POKOŽKU

Správná péče by měla obsahovat přípravky, které pokožku nedráždí, ideálně jsou bez konzervantů, pomohou s odstraňováním odumřelých kožních buněk a dodají velké množství hydratace.

Ideálním mycím přípravkem je Sprchový gel DR. BAUMANN se směsí šetrných tenzidů, které pokožku nevysušují. Paže či stehna pak snesou pravidelnou péči Peelingem silným DR. BAUMANN, který obsahem mikro jemného granulátu zbaví pokožku odumřelých buněk a připraví ji na vstřebávání dalších pěsticích látek. Pro velkou dávku hydratace slouží i speciální tělový přípravek Tělové mléko na celulitidu Light. Obsahem vícevrstvých liposomů a velkého množství vody pokožku hydratuje až do hlubokých vrstev, zjemňuje ji a vyhlazuje. Je tak přínosné jak pro pokožku s keratózou, které dodává velké množství hydratace a lehké regenerační lipidy, tak jakékoli pokožce, která potřebuje zpevnit a stát se opět hladkou a hedvábnou na dotyk.

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT

Naše pozitivní zkušenosti s ošetřením citlivé pleti přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR. BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve vašem okolí.

JAK SE STÁT SPOLUPRACUJÍCÍM SALONEM

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR. BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář či přímo přihlášením na následující seminář, kde se dozvíte vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail