Bude Vás zajímat

Připravte svou pleť na jaro!

Tělo je jedinečný organismus, který se o sebe do velké míry umí postarat sám. Umí si například plno látek vytvořit samo nebo si je umí doplnit z externích zdrojů. Jsou ale složky, které si samo doplnit nemůže, ale jsou pro něj stejně nezbytné. Zejména pleti je nutné některé látky doplnit a připravit ji tak na nadcházející období. Jaké konkrétní ingredience naše pleť bude na jaro a léto potřebovat a jak jí je můžeme doplnit?

01.03.2024

Zabalte se do síly stromu života

Strom tyčící se do výšky až 30 metrů, s velmi specifickými květy s ještě specifičtější “vůní”. Plody plodí v období sucha díky své kmenové zásobárně vody. Je to ho ale mnohem více, co Baobab a jeho plody dokáží. Olej z jeho plodů si vaše pokožka zamiluje! 

01.02.2024

Probuďte v sobě krásu díky minerálům!

Blíží se plesová sezóna a pokud v sobě chcete podtrhnout svou přirozenou krásu, měla byste si opatřit minerální make-up! Původně byl vyvinut pro pacientky, které absolvovaly některý ze zákroků plastické chirurgie, mikrodermatologie, aplikaci botoxu, laserový peeling aj. a měly tím pádem podrážděnou a citlivou pleť. Běžná kosmetika pro ně nepřicházela v úvahu a proto v USA vyvinuli make-up z čistých minerálů! Ten se, kromě výborné snášenlivosti po kosmetických zákrocích, osvědčil na všechny typy pleti! 

01.01.2024

I mrkací panenka vám bude závidět!

Která žena by nechtěla řasy, které mrknutím oka způsobí hurikán? Pokud vám matka příroda nenadělila do vínku řasy mrkací panenky, nemusíte zoufat. Pro takové případy jsou tu séra pro podporu růstu řas, a díky nim si do pár týdnů tmavé, husté a dlouhé řasy můžete sama vykouzlit! Stačí sáhnout po tom správném z nich…

01.12.2023

Krásná pleť nemusí mít výpovědní hodnotu o kvalitě používané kosmetiky. Co tedy má?

V dnešní době je již na výběr spooousta kosmetických produktů od nejrůznějších značek, a to nejen v kosmetických salonech, ale také v drogeriích a na internetu. Prodávající se tak předhánějí v co nejnižších cenách, aby u nich nakoupilo co nejvíce lidí. Ty kvalitní značky se ale neženou za co nejnižší cenou, ale za co nejkvalitnějším výsledným produktem. To zahrnuje neslevovat ze svých nároků na vstupní suroviny, což se může promítnout i ve výsledné ceně. Co je ale důležitější: ušetřit pár korun, nebo dodat pleti opravdu to, co potřebuje a co si zaslouží? 

01.11.2023

Dopřejte tělu stejnou péči jako pleti!

O důležitosti správné a pravidelné péče o pleť slýcháme ze všech stran. Staráme se o to, aby byla pleť vyživená, hydratovaná a preventivně užíváme produkty pro zpomalení stárnutí. Často ale zapomínáme na fakt, že stejně, jako se staráme o pleť, bychom se měli starat i o zbytek těla.

01.10.2023

Letošní podzim ve znamení rozmazlování

Kvůli tomu, že nás léto již opět pomalu opouští, nemusíme smutnit! Kromě opadávání listů, pochmurného počasí a dýňového latté, je podzim také obdobím, kdy bychom měli svou pleť zregenerovat po všem tom slunění a zároveň připravit na namáhání větrem či mrazem! Navíc je to skvělý čas pro ošetření chemickým peelingem, pokud jste nad ním již někdy uvažovala! 

01.09.2023

Nechte se políbit péčí vitaminu E

Aby na rtech mohla vyniknout krásná barva rtěnky či lesku, je nutné, aby byly rty v pořádku, řádně hydratované a vyživené. Na suchých a popraskaných rtech nebude žádný produkt vypadat dobře. Přesně proto je v našich produktech na rty obsažen vitamin E!

01.08.2023

Upřete oči na sebe!

Říká se, že oči jsou okna do duše člověka. Ale stejně jako v realitě, se musíme o ta okna starat, aby přes ně bylo hezky vidět. Oční okolí bývá velmi často zanedbávané a přitom je zde kůže nejjemnější a nejcitlivější, tím pádem i náchylnější na tvorbu vrásek. Nechte vaše oči vyniknout a zářit!

01.07.2023

Ani v létě nezapomínej na svou pleť!

Co se vám vybaví, když se řekne léto? Je to dovolená, hudební festivaly, moře nebo pohoda na zahradě? Ať už si vyberete jakoukoliv variantu, s největší pravděpodobností bude součástí i opalování a krásná zářivá pokožka. Aby tomu tak ale opravdu bylo, je nutné jí během léta dopřát správnou péči!

24.05.2023

Řekněte slunci ano..!

Všichni již cítíme přicházející léto. Je doslova za rohem. Ale co naše tělo, máme formu do plavek? Pokud si myslíte, že to není úplně ono, máme tip, co s tím.

27.04.2023

Jak udržet ochrannou bariéru pleti v kondici?

Kožní bariéra je výraz, který je spojován s nejsvrchnější vrstvou epidermis. Jedná se o ochranný štít, který naši pleť chrání před vnějšími vlivy prostředí. Víte, co taková bariéra potřebuje, aby byla v kondici a správně plnila svou funkci?

26.03.2023

Liposom. Co jiného..?

Umíme zpomalit stárnutí pleti. Cestovat v čase zpátky, být mladší, neumíme. Zpomalit tvorbu vrásek však ano! Liposomální technologie, která dá pleti to nejlepší! Nevěříte? Řekneme vám proč.

25.02.2023

Čištěním ke zdravé pleti!

Čištění pleti má prospěšný dopad na zdraví naší pleti, ale stejně tak má vliv i na naší vnitřní pohodu. V týmu DR. BAUMANN máme heslo „Čistím, tedy jsem!“. Dopřejte si pravidelnou péči a uvidíte, že se budete cítit skvěle. Pečováním o sebe sama vyjadřujete i svůj vlastní postoj k sobě. A kdo by nechtěl být svou lepší verzí?

23.01.2023

Hydratace v zimě

Také se s příchodem mrazivých dnů potýká vaše pleť s nekomfortními pocity? A to je jen začátek! Jakmile klesnou teploty k bodu mrazu, nastávají pro pleť krušné časy, a to doslova. Pnutí, zarudnutí, zčervenání, pálení a v konečném důsledku popraskání, to jsou projevy mrazem namáhané pokožky.

20.12.2022

Masky - pleťové boostery

Pomocí masek povyšujeme svou každodenní péči o pleť do vyšších sfér. Správná maska není jen kosmetickým požitkem, ale dokáže řešit na pleti cokoli od dehydratace a suchosti až po zanesené póry nebo akné.

28.08.2022

Lehká hlava

Věděli jste, že i vlasové přípravky se mohou významně podílet na výskytu akné? V případě, že přípravky obsahují komedogenní látky, mohou se objevit projevy tzv. kosmetického akné.

27.07.2022

Letní ampule

Teplé letní dny jsou v plném proudu a prázdniny a doba dovolených je tu. Většina z nás ladí poslední detaily, ať už se chystáme cestovat kamkoli.

27.06.2022

Rodinný "opalovák"

Nemůžete se dočkat, až konečně vyrazíte s rodinkou na dovolenou a sluníčko? Máme pro vás doporučení, jakým opalovákem se vybavit, aby byl vhodný pro celou rodinu, ať toho nemusíte vozit tolik.

24.04.2022

Síla Afriky v krému

Afrika je nazývána kolébkou lidstva, právem. Nejen, že stále dochází k dalším nálezům ostatků našich prapředků v jejích různých částech, ale také její fauna a flóra v sobě ukrývá mnohá, miliony let stará tajemství.

28.03.2022

Péče o nohy

Naše nohy denně ujdou několik tisíc kroků. Pro zdravou kondici je doporučeno dokonce celých 10 000. Jak jim správnou péčí pomoci, aby jejich pokožka byla bez prasklin a stále jemná a hebká?

27.01.2022

Rozdíly mezi mužskou a ženskou kůží

Každý z nás patrně zná přirovnání „muži jsou z Marsu, ženy z Venuše“, které kreativně popisuje, proč jsme rozdílní a navzájem si někdy nerozumíme. Platí však odlišnost i v případě, podíváme-li se na kůži mužů a žen?

20.11.2019

Infračervené záření

Ještě nedávno jsme se opalovacími přípravky chránili především před UV zářením. Začaly se ale objevovat i reklamní slogany plné zmínek o nutnosti ochrany také před infračerveným zářením. Je opravdu nezbytné se před ním chránit? Jaký vliv má na kůži?

28.07.2019

Hydratovat pleť v zimě: ano nebo ne?

Traduje se, že se hydratační krémy v zimě nemají používat, protože by v pokožce svým zamrznutím způsobily její poškození jako je vysušení a popraskání. Co je na tom pravdy?

20.12.2018

Vitaminový elixír

Výjimečný čas si zaslouží výjimečné produkty. K těm nejoblíbenějším patří receptury Liposomu Vitamin E+C, Krému SENSITIVE pro normální a suchou pleť a ampule Vitamin E s kyselinou hyaluronovou.

12.12.2018

Zasloužená dovolená pro vaše nohy

Letní měsíce nás přímo vybízejí k tomu, abychom věnovali více pozornosti péči o své nohy. Nemusí se ale vždy jednat o ošetření související s jejich vzhledem. Někdy naše nohy potřebují jen prosté uvolnění a extra péči kvůli aktivitám, díky kterým jsou namáhány více než je zvykem.

01.08.2018

Produkty SkinIdent: Precizní dokonalost z látek tělu vlastních

​Běžně si neuvědomujeme, jak je naše tělo unikátní a nemá obdoby. Příroda ho sestavila s velkou dávkou preciznosti a důvtipu, díky kterým se nejednou stalo předlohou pro vytvoření něčeho výjimečného.

18.06.2018

Masáž miminka výrobky bionomické kvality

Základním pravidlem bionomické masáže je neustálý kontakt s tělíčkem miminka, a to alespoň dotykem jedné ruky. Miminko se pak necítí opuštěné, takže se dokáže lépe uvolnit.

12.06.2018

Zdravá jemná péče o pokožku miminka

Maximálně snášenlivé výrobky DR. BAUMANN jsou pro ošetření těch nejmenších z nás jako stvořené, jelikož složení těchto výrobků je sestavené podle velmi přísných dermatologickch, zdravotních a bionomických stanovisek. Pokožku dítěte tak můžeme šetrně a účinně ošetřovat bez obav vzniku jakýchkoliv negativních kožních reakcí.

01.06.2018

Jarní probuzení pleti

Každý rok je jaro spojováno s detoxikací organismu a přípravou na první jarní paprsky. Takovou specifickou péči si samozřejmě zaslouží i naše pleť, a proto jí dopřejme jarní očistu ve třech jednoduchých krocích.

08.03.2018

Můj příběh

Jsem žena. A jako žena se potřebuji cítit krásná. Krása ale pro mě nejsou ikony v módních časopisech. Krása je pro mě především moje vlastní jedinečnost a osobitost – včetně zdravé pleti.

22.01.2018

Chceme být krásné i při sportu - jak na to?

Každý z nás to vnímá trošku jinak. Trendy dnešní doby a trendy nejen mladých lidí kolem nás jsou jasné. Aktivní sportování, udržování kondice a zdravý životní styl, který si každý tak nějak představuje podle svého. Chceme být vitální a "akční", stihnout pokud možno úplně všechno...nemožné. Je potřeba zapojit zdravý selský rozum a tak nějak si vytvořit lucidní nadhled. V tomto duchu bych si představovala i líčení a péči o naši pleť.

24.07.2017

Vlasy a pleť– slaná či chlorovaná voda

Mořská voda je pomocníkem i zátěží pro naši kůži a vlasy. Obsahuje mnoho minerálů, například hořčík, draslík, jód, brom, vápník atd., ale i zinek a selen, které zlepšují kvalitu vlasů, nehtů i kůže. Je důležité o pleť i vlasy řádně pečovat a využít blahodárných účinků mořské vody. Citlivá pokožka může slanou vodu snášet hůře a je potřeba vyzkoušet vliv slané vody pomalu a postupně.

14.06.2017

Ochrana kůže před slunečním zářením

S jarem sluneční záření znatelně nabývá na intenzitě, a proto bychom se měli více soustředit na ochrannou péči o pleť. Roční období by však nemělo být hlavním důvodem, proč si právě teď znova vzpomenout na nanesení opalovacího přípravku. Intenzivně na nás totiž může sluneční záření působit i v jiná roční období a neměli bychom ho nikdy podceňovat. Jeho negativní účinky nemusí být jen otázkou krásy, např. podpoření vzniku pigmentačních skvrn nebo předčasného stárnutí kůže (photoaging), ale také současně zdraví, kdy sluneční záření např. způsobuje vznik kožních nádorů.

18.04.2017

Kosmetické přípravky a celulitida

Současný trh nabízí nepřeberné množství přípravků určených k řešení celulitidy. Samotným užíváním jakéhokoliv přípravku však nedosáhneme nejlepších výsledků. Vhodné je si nastavit komplexní péči, přičemž anticelulitidní nebo zeštíhlující přípravky fungují jako účinný pomocník. Jak teda fungují a co od nich očekávat?

09.03.2017

Péče o dekolt

Sezóna plesů je tady a naším pomocníkem v přípravě na dokonalou vizážse stane bez pochyb SPECIÁLNÍ GEL PRO DEKOLT. Je to přípravek, který jak v salonu, tak pro domácí péči bude nezbytnou součástí našeho ošetření.

08.02.2017

Inspirativní domácí ošetření s látkami proti stárnutí pleti

Kosmetické produkty Dr. Baumann se vyznačují vysokým obsahem účinných a pěsticích látek. Z toho vyplývá, že pro denní přísun aktivních látek a péči stačí opravdu velmi malé množství přípravku pro jedno použití. Při používání přípravků Dr. Baumann zjistíte, že pořizovací náklady na vaši domácí péči nejsou tak vysoké jako dřív.

12.08.2016

Stárnutí kůže a péče o ni

Stárnutí je charakterizováno zpomalením procesu regenerace buněk a jejich sníženou obranyschopností. Postihuje všechny jedince. Je vyvoláno působením vnitřních faktorů, ale je výrazně ovlivněno zevním působením vlivů prostředí a životním stylem.

05.03.2016

Kyselina hyaluronová a její použití v estetické dermatologii

Kyselina hyaluronová je jednou z hlavních součástí mezibuněčné hmoty. Vyskytuje se ve větším množství v kůži, v očním sklivci, kloubní tekutině, měkkých vazivových tkáních. V kůži zajišťuje vlhkost, pevnost a pružnost. S věkem její množství klesá. Indikací k použití výplňových materiálů je korekce vad kůže, které jsou pod úrovní kožního povrchu. Zákrok je možné provádět bez lokální anestezie nebo s ní. Výhodou aplikace je okamžitě viditelný efekt.

04.02.2016

Kosmetika v průběhu staletí

Položíme-li si otázku, kam až sahají počátky užívání kosmetiky, tak se dopátráme různých informací. Nepochybně nám dokládají skutečnost, že kosmetika je stará jako lidstvo samotné, aniž by si to lidé někdy uvědomovali a pokládali své výrobky za kosmetické. Ať už se tedy lidé nacházeli v jakémkoli historickém období, tak vždy toužili po kráse, jež může mít mnoho podob. Jedna z nich, o které budeme především mluvit, byla touha stát se krásnějšími a pečovat o sebe sama.

03.01.2016