Čištěním ke zdravé pleti!

Čištěním ke zdravé pleti!

Možná to znáte, pokud jste si před spaním důkladně neodlíčila a nepoužila pleťovou péči, ve finále vám to nedá spát. Kýžený spánek nepřichází a máte pocit, že jste se ošidila a na klidu vám to nepřidá. Po hodině převalování v posteli radši vstanete a doděláte „rozdělanou práci“. Nebo jste právě ta poctivka, která čistí pravidelně a důsledně a nikdy se jí toto nestane?

 

 

Je mnoho žen, které stále důkladně nečistí svou pleť. I já jsem patřila do této skupiny. Občas jsem prostě byla moc unavená a nechtělo se mi. Ale to se změnilo, když jsem před několika lety začala pracovat v oblasti skin care. Na různých školeních jsem se postupně dovídala o důsledcích nepravidelného, špatného či dokonce žádného čištění. Přesvědčila jsem se, jak pravidelné čištění může pomoci například aknotické pleti či pleti se sklony k občasnému akné. Když žádné problémy s pletí nemáte, pleť se díky pravidelnému čištění jednoduše rozzáří a sjednotí. Navíc to, jak se o sebe staráme, se odráží nejen na naší pleti, ale také na celkovém psychickém zdraví a pocitu spokojenosti sama se sebou. Jakoukoliv péčí, kterou si dopřáváme, se odráží i náš vztah k sobě. Pokud o sebe budeme důkladně pečovat, budeme se cítit dobře a naše pleť nás bude milovat. Dopřejme si být krásné a šťastné.

Vraťme se ale na začátek. Kde začít? Nikdy není pozdě. Každý den začíná a končí základní hygienou v koupelně, do které patří i čištění pleti, a to bezpodmínečně. Čištění připraví pokožku pro následné pěstící látky, které nanášíme v podobě krému a sér. V rámci ranního čištění správně vybrané přípravky zbaví pleť přebytečného mazu a potu, které produkují naše žlázy v průběhu noci. Večer je třeba opět očistit pleť od mazu a potu, ale navíc make-upu a dalších nečistot, které na naší pleti ulpěly během dne. A to zejména, pokud žijeme ve velkých městech, kde se vyskytuje velké množství smogu.

Jak ale vybrat ty správné přípravky? Výrobci nás masírují mnohými informacemi, že i já jsem z toho často zmatená. Co si vybrat? Mohou už čistící produkty obsahovat pěstící složky? Mnoho výrobců má složité systémy vrstvení produktů již ve fázi čištění – doporučují až 4 produkty jen pro samotné čištění pleti. Opravdu je potřebujeme?

Nejsem zastáncem složitých systémů, vrstvení či "ultra rychlých" produktů. V jednoduchosti je síla. Čím více kroků čištění má, tím je větší šance, že jej nebudeme dodržovat. Vyšším množstvím čisticích produktů také zvyšujeme riziko přecitlivělosti na kosmetiku, která se často projevuje jako periorální dermatitida, nebo dokonce přímo alergickou reakci. A to se nezmiňuji o super rychlých přípravcích z reklam, kdy po jednom přejetí oka s čisticím přípravkem je veškerý make-up pryč, a to včetně tolik potřebných lipidů z vrchní vrstvy pokožky, které plní ochrannou funkci kůže.

 

Tipy pro správné čištění pleti od DR. BAUMANN:

  1. Čistit pleť ráno i večer.
  2. Méně je více – stačí čisticí a tonizační přípravek dle typu a potřeb vaší pleti.
  3. I čistící přípravky již mohou obsahovat pěstící složky.
  4. Nezapomínejte na pleťovou vodu, která navrátí správné pH vaší pleti po čištění. Správné pH je mírně kyselé a to 4,5 – 5,5 pH.
  5. Udělejte si z této rutiny denní očistný rituál, bude to váš čas JEN pro SEBE

 

Výběr nejlepších produktů od DR.BAUMANN?

Mastnější nebo normální pleti obvykle vyhovuje Čisticí gel DR. BAUMANN. Obsahuje velmi jemné mycí složky, které odstraňují přebytečný maz a nečistoty, aniž by narušovaly kožní lipidy. Ty jsou velmi důležité pro zachování neporušené vrchní vrstvy pokožky. Čisticí přípravek by měl být schopen nejen něco „brát“, ale také něco „vracet“. V případě gelu pleti dodáváme hydratační látky (ureu, hyaluronát sodný a kyselinu mléčnou) a regenerační složku v podobě makadamového oleje, který zabraňuje působení bakterií, podporuje elasticitu a pomáhá s uchováním vody v pleti. Pro náročnější klientky pak doporučuji ČISTÍCÍ GEL SkinIdent výjimečně jemný mycí gel z látek tělu vlastních. Je vhodný pro všechny typy pleti.

Pro sušší typ pleti je vhodné Čisticí mléko DR. BAUMANN. To je vyrobeno bez použití jakýchkoli odmašťujících složek. Čištění je zajištěno formou emulgace (smísením) obsažených látek s vysokým podílem tuku a zachycených nečistot, mazu nebo make-upu. Také zde pleti vracíme něco zpět ve formě hydratačních látek a přírodního vitaminu E, což je nejúčinnější antioxidant v kosmetice vůbec. V řadě SkinIdent to pak je produkt ČISTÍCÍ MLÉKO SkinIdent, který obsahuje cenné účinné látky jako vitamin E, hyaluronát sodný a lecitin jež mají současně pečující charakter.

Každé správné čistění má dvě fáze. Tou druhou, a neméně důležitou, je tonizace pleti. K tomu jsou určené buď Pleťová voda pro mastnou a normální pleť, Pleťová voda pro suchou pleť DR. BAUMANN nebo velmi unikátní přípravek Pleťová voda Special DR. BAUMANN. Poslední zmíněná obsahuje opravdu vysoký podíl hyaluronátu sodného, díky němuž má lehce gelovou konzistenci a do pleti pomáhá dostat velké množství vody. Pár kapek slouží jako pomyslná třešnička na dortu pleťové hydratace, ale o jejím každodenním použití je lepší se poradit se svou kosmetičkou. Nadchne vás PLEŤOVÁ VODA SkinIdent, která obsahuje pečující složky jako je glycerol, laktát sodný, provitamin B5, kyselina hyaluronová, alantoin. Nebo PLEŤOVÁ VODA SPECIAL SkinIdent, která je díky provitaminu B5 a vyššímu podílu kyseliny hyaluronové až jemně gelová (!).

Čisticí a tonizační přípravky jsou vyráběny tak, aby se svým účinkem na pleti doplňovaly, pracují v tzv. synergii. Jeden bez druhého nemají smysl a kombinovat čisticí a tonizační přípravek od dvou různých výrobců také ne.

Čistící produkty DR. BAUMANN a SkinIdent pokožku dočišťují, přinášejí osvěžující pocit, ale co je hlavní, upravují pH pleti do mírně kyselého proto, aby následně nanášené aktivní látky obsažené v krému či séru, nebo v případě kosmetiky DR.BAUMANN liposomálním gelu, mohly naplno využít svůj pěsticí potenciál a pronikat do hlubších vrstev pokožky. Bez správného pH na pleti tento princip není možný. Pleťové vody obsahují v těle přirozeně se vyskytující hydratační látkyhyaluronát sodný, urea, panthenol – s koncentrací přesně zacílenou pro daný typ pleti.

Chcete-li podpořit zdraví a krásu své pleti, vyzkoušejte čisticí a tonizační přípravky podle typu pleti v průběhu února 2023 s 20% slevou a dopřejte jí péči bez jediné kapky konzervačních látek, parfemace, minerálních olejů nebo živočišných složek.

 Proč čistící produkty DR. BAUMANN a SkinIdent?

  • Již samotné produkty, kromě čistících a odmašťovacích látek obsahují hydratační složky a vitamíny.
  • Pro samotné čištění nepotřebujete velké množství produktů a složité vrstvení. Stačí vám maximálně 2 produkty.
  • Obsahují šetrné látky, které jsou naší pleti i tělu vlastní.
  • Nenarušíte lipidový film a vyhnete se tak podráždění a přecitlivělosti (již mírné zarudnutí pokožky může být indikace podráždění, či přesušení).

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY DR. BAUMANN KOUPIT?

Pokud byste rádi zakoupili čistící a tonizační přípravky z tohoto článku a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme všechno potřebné. Těšíme se na vás!

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail