Lehká hlava

Lehká hlava

Termín „acné cosmetica“ představuje typ mírného akné, které je výsledkem používání kosmetiky s komedogenními látkami. Může se vyskytnou kdekoli na těle, ale většinou se s příznaky setkáme na místech, na kterých používáme kosmetické přípravky nejčastěji jako je obličej, krk a vlasová pokožka, respektive čelo a vlasová linie. Pro tento typ akné jsou typické nezánětlivé malé pupínky pod kůží, uzavřené nebo otevřené komedony a pokožka na omak drsná s nepěknou texturou. Klíčem k nalezení nevhodného přípravku je poznamenat si produkty používané v okolí postižené oblasti. Pokud je například vyrážka koncentrovanější podél horních lícních kostí a očního okolí, může být na vině oční produkt, zatímco drsná kůže a pupínky podél vlasové linie a na čele mohou být způsobeny nevhodným šamponem nebo kondicionérem.

Kosmetické akné není zdaleka jediným problémem, který v souvislosti s pokožkou řešíme. Jsou jimi různě intenzivní citlivosti a iritace – podráždění v podobě vyrážek, pupínků, zčervenání, pnutí a svědění, způsobené agresivními mycími složkami, chemickými konzervačními látkami, obsahem minerálních olejů a dalšími ingrediencemi nekompatibilními s lidskou kůží.

Vlasové přípravky jsou kategorií často přehlíženou a ignorovanou. Ale právě tyto produkty způsobují akné na čele a ve vlasové linii a zcitlivění nejen ve zmíněné oblasti, ale například i v obličeji, na zádech a dekoltu. Jak je to možné? Jednoduše – všechny přípravky při smývání přichází do styku s pokožkou těla a působí na ni. Obsažené agresivní a nevyhovující látky pak působí na křehkou rovnováhu a obranyschopnost kůže a narušují ji.

Trpí-li vaše pokožka stejnými či podobnými projevy, jako jsou popsány výše, nezoufejte a zkuste používat přípravky, které jsou vyrobeny s cílem dostát svému účelu – tedy důkladně umýt a opečovat vlasy a vlasovou pokožku, ale nedráždit, neucpávat póry a nezpůsobovat žádná podráždění.

 

Začít můžete například ŠAMPONY a KONDICIONÉRY řady SKINIDENT nebo DR. BAUMANN. V obou řadách najdete přípravky vyhovující jak normálním a mastným vlasům, tak suchým. Šampony jsou vhodné pro každodenní používání právě pro své jemné mycí složky a spoustu hydratačních látek. Šampony pak doplňují Kondicionéry, které rozhodně doporučujeme pro delší typ vlasů. Obsahují směs velkého množství lipidů a hydratačních látek. Při pravidelném používání jsou vlasy hebké, zdravě lesklé a dobře se rozčesávají.

V produktové řadě DR. BAUMANN pak najdeme ještě pomoc pro vyčerpané, ochablé a poškozené délky v podobě MASKY NA VLASY. Maska jim pomocí směsi bambuckého másla, olivového, sezamového a vzácného abysiniánového oleje společně s panthenolem a přírodním vitaminem E navrátí sílu a maximálně je zregeneruje. Podpora zdravé či regenerace narušené vlasové pokožky a prevence padání vlasů pak zajistí REVITALIZUJÍCÍ VLASOVÁ VODA. Obsahuje bezopalochovou péči v podobě tymiánovyého extraktu společně s biotinem, panthenolem a hydratačními látkami, které pokožku zklidňují a účinně pomáhájí s dorůstáním vypadaných vlasů.

Všechny zmíněné přípravky můžete během srpna 2022 nakoupit s 20% slevou a přesvědčit se tak o jejich účinku a užívat si svou „lehkou hlavu“ ve velmi zátěžovém období letních dní plnými doušky.

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Pokud byste rádi zakoupili vlasové přípravky z tohoto článku a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme všechno potřebné. Těšíme se na vás!

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail