Rodinný "opalovák"

Rodinný "opalovák"

Minimálně my ženy/maminky to řešíme každý rok. (tatínkové prominou). Jaký faktor budeme potřebovat, aby byl dostatečný pro děti, ale zároveň nám, ženám, umožnil slušivé opálení?

Bude dobré začít tím, co chceme přes léto dělat, kam nás naše plány zavedou a jak dlouhou dobu na slunci budeme trávit. Podle toho pak můžeme vybrat správnou výši ochranného faktoru pro celou rodinu.

JEDEN MÝTUS ZA VŠECHNY

Z každé strany na nás vykukují reklamy na sluneční přípravky s nejvyšším faktorem. Ale jsou opravdu přípravky s faktorem 50 a vyšším potřeba? Věděli jste, že přípravek s ochranným faktorem 30 odstíní 96,7 % slunečních paprsků a přípravek s ochranným faktorem 50 jich odstíní 98 %? Čekali jste větší rozdíl? Ano, fakta jsou jasná, rozdíl je pouhé 1,3 % paprsků. Faktor 50 a vyšší fakticky neposkytuje významnější ochranu oproti faktoru 30.

JEDEN TIP PRO ŽENY/MAMINKY

Pro rovnoměrné a dlouhotrvající opálení je vhodné pokožku nejdříve ošetřit šetrným tělovým peelingem. MOŘSKÝ GELOVÝ PEELING DR. BAUMANN obsahuje mořskou sůl, mořskou řasu, olej z jehličí smrku sibiřského a hydratační látky a zanechá naši pokožku hladkou, sametovou, zároveň svěží a připravenou pro dokonalé opálení. Pokud tento tip letošní léto vyzkoušíte, uvidíte ten rozdíl.

A TEĎ TEN RODINNÝ OPALOVÁK

Jak bylo zmíněno výše, ne vždy má smysl používat přípravky s nejvyššími možnými faktory na trhu. Léta zkušeností se sortimentem kosmetiky DR. BAUMANN nám daly jasné favority. Jsou jimi EMULZE NA OPALOVÁNÍ Faktor 25 nebo Faktor 15. Tyto emulze jsou vyrobeny bez obsahu olejů a emulgátorů, což z nich dělá přípravky velmi šetrné a vhodné pro jemnou a citlivou kůži dětí, atopiků nebo lidí trpících sluneční alergií. My ostatní s normální pokožkou ji oceníme pro nulový obsah mastnoty pro všechno, co si jen vymyslíme dělat venku – kolo, volejbal (kdo by chtěl navíc potit mastný „opalovák“), lenošení u moře nebo na grilovačce u sousedů.

Na naši neopálenou pokožku a pokožku našich dětí doporučujeme vyšší faktor 25, pro kratší pobyt na slunci nebo na již opálenou pleť postačí faktor 15. Obě emulze jsou vyrobeny pro ochranu před UVB i UVA zářením, nejsou voděodolné a pro maximální účinnost se aplikují ideálně 30 minut před pobytem na slunci. Proto doporučujeme ještě jeden přípravek jako doplněk emulzí fungující jako první pomoc. MLÉKO NA OPALOVÁNÍ Faktor 20 s minerálními UV filtry doporučujeme nanést na místa s tenkou kůží nebo nejvíce náchylná ke spálení – nos, uši, čelo, ramena. Mléko je účinné okamžitě po namazání, odráží sluneční paprsky jako zrcadlo, a navíc je voděodolné. Svou okamžitou ochranou již mnohokrát pomohlo snížit škody napáchané nedostatečným nebo opožděným namazáním. Všechny maminky víme, jak je těžké své děti dostat z vody, pravidelně mazat a uplácet na souši zmrzlinou těch 30 minut, aby to stihlo začít působit… 

A proč tedy nepoužívat přípravek s minerálními filtry rovnou na celé tělo? Minerální UV filtry jsou sice pro lidskou kůži v podstatě nejzdravější variantou, ale musí se opravdu pečlivě rozetřít a pro určité typy pokožky může být jejich použití na celé tělo trochu nekomfortní. Proto po nich saháme a doporučujeme je opravdu jako pro záchrannou brzdu.

Ať již zvolíte jakýkoli opalovací přípravek, vždy mějte na paměti, že je potřeba jej nanášet minimálně každé 2 hodiny a v dostatečném množství. Vždy se jejich účinnost snižuje díky pocení, otření do ručníku či po koupání. Také dostatečné množství je velmi důležité. Odhaduje se, že 6 kávových lžiček na tělo je bezpečný „nátěr“.
Naše favorizované přípravky – obě EMULZE s Faktorem 25/15 v balení pro celou rodinu 200 ml a MLÉKO s minerálními UV filtry s faktorem 20 jako doplněk v 75 ml můžete v průběhu května pořídit za zvýhodněnou cenu.

Užijte si rodinnou pohodu, ať už budete dělat cokoli!

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Pokud byste rádi zakoupili opalovací přípravky z tohoto článku a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

 

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme všechno potřebné. Těšíme se na vás!

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail