Síla Afriky v krému

Síla Afriky v krému

Právě africká flóra je odpradávna zdrojem tradičního léčitelství využívající sílu bylin, kořenů a listů. Účinek jedné z ingrediencí tolik typických pro Afriku máme teď možnost používat pro zušlechtění naší vlastní pleti.

Je jím olej ze semen plodu BAOBABU. Domovinou baobabu je nehostinná a vyprahlá africká savana, kde jako symbol života a pozitivity roste v místech, kde se jiným typům rostlin může jen těžko dařit.

V období dešťů absorbuje a ukládá velké množství vody do svého obrovského kmene, což mu umožňuje produkovat plody bohaté na živiny v období sucha, kdy je všude kolem nouze o potravu a vodu. Díky této schopnosti se mu přezdívá strom života.

BAOBAB byl vždy také důležitým ekonomickým zdrojem pro různé africké populace. Velké oválné plody, kůra, listy a semena baobabu se po staletí prodávají na afrických trzích – pro tradiční medicínu, jako potraviny i pro výrobu kosmetiky. Dnes jsou tyto funkční a cenné vlastnosti znovu objevovány a úspěšně využívány ve veganských potravinách, medicíně a udržitelné kosmetice. Olej má následující vlastnosti a výhody pro pokožku:

  • Baobabový olej je 100% přírodní a certifikovaný organický. Extrahuje se za studena.
  • Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (omega 3, 6 a 9, hlavně kyselinu palmitovou, olejovou a linolovou), fytosteroly (zejména beta-sitosteroly) a přírodní tokoferoly (vitamín E).
  • Vyniká vysokým obsahem účinných látek a pečujícím účinkem. Rychle se vstřebává, podporuje pružnost pleti a přispívá k regeneraci buněk bez ucpávání pórů.
  • Působí proti zarudnutí a jako antioxidant (velmi vysoké hodnoty ORAC), zvláště vhodný do přípravků pro péči o suchou pleť, v přiměřeném menším množství svědčí i mastnějším typům pleti, ale podpoří všechny typy pleti proti předčasnému stárnutí.

Etika a udržitelnost této ingredience

BAOBAB má také pozitivní ekologický a etický přínos. Používáním baobabu výrobce kosmetiky – SKINIDENT AG - přebírá společenskou odpovědnost a přispívá k místní ekonomice a ochraně životního prostředí v Mosambiku, odkud ingredience nového krému – baobabový olej – pochází. Sklizeň a zpracování baobabu poskytuje farmářům afrických vesnic nové zdroje příjmů. Během sklizně je více než 1700 žen z 25 vesnic v Mosambiku zaměstnáno sběrem a zpracováním ovoce.

Obchodní partner, se kterým výrobce kosmetiky DR. BAUMANN (SkinIdent AG) v Mosambiku spolupracuje, funguje pod záštitou sociální neziskové organizace, která působí od roku 2015 a je podporována mimo jiné nizozemským ministerstvem zahraničních věcí. Obchodní partner platí za sklizeň plodů baobabu 3 až 4násobek běžné mzdy.

Baobab se pěstuje a sklízí „na divoko“, to znamená, že se nepoužívají žádné pesticidy ani se nezřizují složité zavlažovací systémy. To je důvod, proč sklizeň baobabu v Mosambiku (jako všude v Africe) pomáhá zachovat přirozenou vegetaci, zastavit kácení obrovských stromů, a tím desertifikaci velkých částí země. Odpovědnost k životnímu prostředí tak nadále je a bude jedním z hlavních bodů filozofie fungování a výroby přípravků společnosti SkinIdent AG.

Účinky BAOBAB krému, vhodného pro všechny typy pleti, můžete vyzkoušet na své vlastní pleti v průběhu dubna za zaváděcí cenu. A protože máme rádi možnost výběru, přidali jsme k novince ještě oblíbené SENSITIVE krémy, které můžete pořídit v dubnu s 20% slevou. Přemůže vás zvědavost a vyzkoušíte novinku nebo si pořídíte svůj oblíbený Sensitive krém dle typu vaší pleti? :)

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Pokud byste rádi byste vyzkoušeli zmíněné přípravky a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme všechno potřebné. Těšíme se na vás!

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail