Vlasy a pleť– slaná či chlorovaná voda

Vlasy a pleť– slaná či chlorovaná voda

Mořská voda je pomocníkem i zátěží pro naši kůži a vlasy. Obsahuje mnoho minerálů, například hořčík, draslík, jód, brom, vápník atd., ale i zinek a selen, které zlepšují kvalitu vlasů, nehtů i kůže. Je důležité o pleť i vlasy řádně pečovat a využít blahodárných účinků mořské vody. Citlivá pokožka může slanou vodu snášet hůře a je potřeba vyzkoušet vliv slané vody pomalu a postupně. Po koupání v moři by se lidé s citlivou pokožkou měli vždy osprchovat.

Nesmíme zapomínat na prevenci. Použít přípravek s liposomem, nejlépe s vitaminy E+C, které nám pomohou dobře zpracovat sluneční paprsky, nebo Ampuli vitaminu E rozloženého do gelu kyseliny hyaluronové. Ta báječně předchází vzniku nežádoucích pigmentací. Samozřejmě opalovací přípravek podle fototypu a intenzity pro ochranu pleti. Důležité je i ošetření rtů Tyčinkou na rty faktor 7. Make-up či Tónovací krém INTENSIVE zvolte podle individuálních potřeb a odstínu pleti.

Po koupání a slunění doporučuji pleť, a především vlasy omýt vlažnou vodou a přípravky Dr. Baumann.

Vlasová péče s vysokým obsahem panthenolu:

Šampon, Kondicionér, Maska na vlasy, Revitalizující vlasová voda (všechny přípravky regenerují, hydratují, posilují, zpevňují a chrání)

Pleťová péče:

Čisticí mléko Speciál, Liposom Light, heřmánek nebo s vitaminem E+C, Ampuli aloe vera plus s vitaminy A+E+C, nebo Hydratační ampuli, Pleťovou masku s aloe vera a krém podle typu pleti. Snažíme se co nejvíce zklidňovat a hydratovat. Samozřejmostí jsou oční přípravky a ideálně Oční tonikum s heřmánkem, které blahodárně působí na podrážděné oči (hydratuje, regeneruje, zklidňuje a chrání).

Tělová péče:

Sprchový gel s marockým heřmánkem a Mléko po opalování, které naneseme raději i ráno před vydatnou snídaní :)

Voda z kohoutku i v bazénu může obsahovat škodlivé látky jako vodní kámen, nečistoty, pesticidy a hlavně CHLÓR (samozřejmě v množství, které nemůže ohrozit náš zdravotní stav, ale u citlivějších jedinců může vyvolat přecitlivělost, nebo alergickou reakci). Tady je na místě omývání obličeje převařenou vodou, nebo jarischovou vodou a aplikace přípravků, které jsou bezpečné a svým složením příjemné Vaší kůži. Ideálně bez parabenů, minerálních olejů a parfemací. Produkty, které podpoří funkci kožní bariéry a pomohou zlepšit kondici pleti. Nejlépe Vám v tom poradí zkušené kosmetičky, které správně diagnostikují Vaši pleť a doporučí produkty, které budou odpovídat právě jejím potřebám.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail