Bulgur se zeleninou a podzimním ovocem

Bulgur se zeleninou a podzimním ovocem

Zeleninová pánev výtečná svou chutí jablek a hrušek. Připravená je rychle a hodí se k obědu i k večeři. Bulgur obsahuje plno výživných látek, jimiž jsou různé vitaminy skupiny B, vitamin E a minerální látky jako je vápník, hořčík a fosfor. Je tomu tak díky jeho šetrné výrobě, která probíhá drcením nejprve změkčených a následně dušených zrn pšenice zbavených otrub.

 

Suroviny (pro 4 osoby)

4 karotky

4 papriky

2 cukety

2 cibule

200 g žampiónů

2 jablka

2 hrušky

400 g bulguru

1 l zeleninového vývaru

sůl & kajenský pepř

 

Postup

Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké plátky, respektive na kostičky, přičemž žampióny připravte na čtvrtky. Jablka a hrušky oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na půlměsíčky.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem prudce osmahněte zeleninu, přidejte bulgur a vše společně poduste. Směs pak zalijte zeleninovým vývarem.

Přidejte jablka a hrušky. Směs následně ponechejte mírně povařit 5 až 10 minut.

Na závěr ochuťte solí a kajenským pepřem.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail