Vitamin E: pomoc pro udržení mladistvé pleti

Vitamin E: pomoc pro udržení mladistvé pleti

Na kosmetickém trhu se neustále setkáváme s novými ingrediencemi, kterými se snaží výrobci plnit naše přání – mít dokonale čistou bezchybnou pleť s minimem viditelných známek jejího opotřebení a stárnutí. Nejedná se o jednoduchý úkol, a ne všechny účinné látky v kosmetice fungují vždy tak, jak si představujeme. Ingrediencí, u níž jsme si dlouhodobě jistí pozitivním účinkem na pleť, je bezpochyby vitamin E, který je jedním z nejdůležitějších antioxidantů v lidském organismu.

 

Ochranný vitamin E

Antioxidanty chrání naši pleť před škodlivým působením volných radikálů způsobujících negativní reakce, jako je například poškození zárodečných buněk pokožky (horší schopnost regenerace), oxidace lipidů (narušení ochranné kožní bariéry) a karcinogeneze.

Volné radikály vznikají přirozenými ději v našem těle, ale také vlivy pocházejícími z vnějšího prostředí (UV záření, smog, cigaretový kouř, léky apod.). Vitamin E je schopný tyto volné radikály vychytat a ukončit tím jejich reakce. Zlepšuje povrch pleti, pomáhá s epitelizací povrchových ran a má protizánětlivý účinek. Ve výrobcích má funkci také jako konzervant.

Výsledkem užívání vitaminu E je hladká regenerovaná pleť s minimem hyperpigmentací, která je chráněná před vlivy vedoucími k předčasnému stárnutí pleti.

 

Označení na obalu výrobku

Biologickou aktivitu vitaminu E vykazují tokoferoly a tokotrienoly lišící se navzájem svou chemickou strukturou. V kosmetických přípravcích je nejčastěji obsažen samotný tokoferol (Tocopherol) nebo jeho více stabilní deriváty méně náchylné na kyslík, teplo a světlo (Tocopheryl Acetate, Tocopheryl Linoleate aj.).

Oblíbená je kombinace vitaminu E s derivátem vitaminu C (Ascorbyl Phosphate) a vitaminu A (Retinyl Palmitate), které se navzájem podporují ve svém antioxidačním účinku. Přípravky obsahující tyto vitaminy jsou tak ideální volbou pro kohokoliv, kdo chce zabránit předčasnému stárnutí pleti, dopřát si pořádnou regeneraci a vyzrát nad vráskami.

 

Rozdíl mezi syntetickým a přírodním vitaminem E

Velký vliv na míru účinnosti této tělu vlastní látky má její původ. Je totiž velký rozdíl mezi přírodním a syntetizovaným vitaminem E.

Dle posudků dermatologa Dr. E.W. Henricha poskytuje přírodní vitamin E osminásobně vyšší účinnost než syntetický vitamin E. Proto je jeho přírodní forma pro pleť výrazně přínosnější než jeho forma syntetizovaná.

Tokoferol totiž vytváří 8 izomerů, kdy pouze přírodně získaný tokoferol je tvořen z jedné formy izomeru. Ten poznáme na obalu výrobku podle označení „D“ (D-alpha-Tocopherol). Oproti tomu syntetický tokoferol je směsí všech osmi možných forem izomerů a je označován „D,L“ (D,L-alpha-Tocopherol).

 

DR. BAUMANN: 100% KONCENTRÁT PŘÍRODNÍHO VITAMINU E

V kosmetickém přípravku 100% KONCENTRÁT PŘÍRODNÍHO VITAMINU E najdeme pouze 100% přírodní vitamin E získaný ze sójového oleje vyprodukovaného bez genetické modifikace.

Právem se pyšní titulem jednoho z TOP produktů kosmetické péče Dr. Baumann, jelikož stojí za skvělými výsledky, maximální snášenlivostí a hromadou nadšených zákaznic. Na první pohled nic složitého, ale přece jen jedinečného, protože se s ním na trhu jen tak nesetkáme. Prostě čistá koncentrovaná síla účinku jedné složky v jednom produktu.

Nejlépe si je ho vyzkoušet na vlastní kůži.

K tomu máme možnost během kosmetického ošetření v certifikovaných kosmetických salonech Dr. Baumann, kde si tento koncentrát můžeme také zakoupit. Objednat si ho můžeme i na oficiálním e-shopu kosmetiky Dr. Baumann po registraci v jednom z certifikovaných salonů Dr. Baumann:

http://eshop.dr-baumann.cz/eshop/p/vitamin-e-100-prirodni-0-143

Späť na výpis článkov

Získavajte tie najlepšie novinky na e-mail