Když pokožka promlouvá

Když pokožka promlouvá

„Již od nepaměti tě chráním, a přesto mě často poškozuješ. Jsem největším orgánem tvého těla, a přesto mě přehlížíš. Dýcháš mnou, a přesto mě dusíš. Svými smysly ti přináším mnohé prožitky, a přece jsi ke mně necitlivý…“

Měli bychom svou pokožku lépe vnímat. Má omezené možnosti, jak k nám promlouvat. V případě používání dráždivých a nekompatibilních látek dává svůj nesouhlas najevo pomocí různých projevů – od červených skvrnek a flíčků, přes vyrážku, suchost, pnutí a svědění až po ekzémy a nepříjemné alergické reakce.

Spoustu z těchto projevů bohužel nemůžeme ovlivnit, souvisí s celou řadou kožních nemocí, jejichž příčiny dosud nebyly zcela objasněny. Typickým příkladem je lupénka, seborea nebo růžovka.

Ale nemusíme se bavit rovnou o kožních nemocech. Vždyť nevhodná péče se projevuje i „obyčejnou“ suchostí, pnutím až svěděním, které se po delším čase ignorování může změnit až v popraskanou, bolavou kůži a nevratné alergie.

Tyto projevy lze naštěstí zmírnit či zcela odstranit správně zvolenými přípravky, především ingrediencemi v nich.

Filozofie vývoje kosmetiky DR. BAUMANN byla od začátku zaměřena na respektování stavby kůže a jejích potřeb neboli na to, z jakých látek se skládá, aby se identické či velmi podobné ingredience použily pro výrobu. Jedině tímto způsobem pak nebude muset pokožka promlouvat a na nevhodnost látek pro své přirozené zdraví upozorňovat. 

Liposomální gely typické pro kosmetiku DR. BAUMANN svým působením a obsaženými látkami představují nejvěrnější možné napodobení přirozené péče pokožky o sebe sama.

Produktová řada SkinIdent nabízí přípravky s nejvyššími koncentracemi použitých látek a nejnižším počtem samotných ingrediencí, které zároveň kladou vysoké nároky na technologické know-how a výrobu. Vždy jsou použity pouze látky, které se již v lidském těle nebo pokožce přirozeně vyskytují. Jedná se zejména o lipidy, které vyhlazují a obohacují hydrolipidový film a také doplňují jejich přirozený úbytek, hydratační látky a nezbytné vitaminy, bez nichž by pleť nemohla správně fungovat. Tato účinná směs látek je pak pomocí liposomů dopravována všemi pěti vrstvami epidermu až do té nejspodnější (bazální) a doslova ji tak pěstí zevnitř. Pleť tak dostává vše potřebné a působí plně, vypnutě a rozzářeně. Pokud máte zájem si přečíst detailněji o vícevrstvých liposomech, můžete zde.

Každý liposomální gel je dále obohacen o specifické látky, které jsou schopné navrátit pleti ztracenou rovnováhu a harmonii fungování. Ať už se jedná o směs látek pro okamžitou intenzivní hydrataci (Liposome Pure Essential), ceramidy (Liposome Ceramid) posilující a obnovující ochrannou funkci kožní bariéry nebo směs super antioxidačně a proti vráskám působících vitaminů E, A a H v Liposome Vitamin. Dokonce v sortimentu najdeme obsah v kosmetice nevšedního, zklidňujícího vitaminu B12 (Liposome Vitamin Super) nebo velmi intenzivní anti-age směs toho nejlepšího z výzkumu týmu DR. BAUMANN v podobě ceramidů, vitaminů a nanosomů společně působících jako kúrový booster pro normální pleť nebo extrémně unavenou, povadlou a náročnou pleť v přípravku s názvem Liposome Super.

V produktové řadě DR. BAUMANN jsou pak liposomální gely s lehce nižší koncentrací než v řadě SkinIdent a hydratační a lipidové látky jsou doplněny obdobnými speciálními látkami jako jsou ceramidy (Liposome Multi Active s ceramidy), antioxidačně a rozjasňujícím efektem působící vitaminy E a C (Liposome Multi Active Vitamin E+C), zklidňující heřmánek (Liposome Multi Active s heřmánkem) nebo velmi účinná kombinace éterických olejů pro pomoc v boji s akné a nečistotami - manuka, tea tree olej a levandule (Liposome Multi Active manuka, tea tree, levandule) nebo booster pro normální či vyčerpanou pleť v přípravku Liposome Multi Active Super Cure.

Efekt liposomálních gelů na pleti je nenapodobitelný a nenahraditelný díky hloubce působení obsažených ingrediencí. Stačí si vybrat ten správný a užít si péči plnou síly a vitality, kterou pleť před zimou ocení. V průběhu října s 20% slevou. :)

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT?

Pokud byste rádi byste vyzkoušeli zmíněné přípravky a nejste zákaznicí či zákazníkem jednoho z kosmetických salonů DR.BAUMANN, napište nám na info@inspiringbeauty.cz a my vám salon doporučíme. Registrované zákaznice a zákazníci pak mohou k přístupu do e-shopu rovnou využít tlačítka níže.

JSTE KOSMETIČKA A RÁDA BYSTE SE O NAŠICH PRODUKTECH DOZVĚDĚLA VÍCE?

Napište nám na info@inspiringbeauty.cz nebo využijte kontaktní formulář a my se vám velmi rádi ozveme a vysvětlíme co a jak. S námi na to nejste nikdy sama. :)

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail